МОВЛЕННЄВА КОМУНІКАЦІЯ: СТРУКТУРА, ВИДИ, ФОРМИ, ПЕРЕШКОДИ - Бєляєва, О.М. (Світ медицини та біології, 2015)
Проаналізовано структуру, види, форми мовленнєвої комунікації. Диференційовано категорії “комунікація” і “спілкування”, “текст” і “дискурс”. Уточнено сутність понять “комунікативна ситуація”, “комунікатвний акт”, “комунікативний намір”. Деталізовано чинники, які забезпечують ефективність комунікації, і фактори, що зумовлюють виникнення комунікативних перешкод.
Keywords: мовленнєва комунікація; комунікативний акт; комунікативна ситуація; комунікативний намір; розуміння; “шуми”; текст; дискурс