СУЧАСНІ ПРИНЦИПИ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ЛАБОРАТОРНА ДІАГНОСТИКА» ЗГІДНО НОВИХ СТАНДАРТІВ МЕДИЧНОЇ ОСВІТИ - Федосєєва, О.В. (Світ медицини та біології, 2015)
У статті висвітлені основні етапи та особливості підготовки лікарів лабораторної діагностики в ЗДМУ, зокрема досвід кафедри гістології, цитології та ембріології у забезпеченні формуванняфахівців високого рівня підготовки, їх професійних компетенцій та високих морально-етичних якостей. Двоступенева система організації освітнього процесу у підготовці фахівців з лабораторної діагностики на до дипломному етапі повністю відповідає вимогам кредитно-трансферної системи освіти сьогодення. Для формування висококваліфікованих лікарів-лаборантів, які б відповідали сучасним вимогам цієї галузі медицини, необхідно активно залучати студентів-лаборантів до науково-дослідної роботи на морфологічних та профільних кафедрах, що сприяє формуванню клініко-лабораторного мислення.
Keywords: лабораторна діагностика; спеціалісти; стандарти