ДІАГНОСТИКА ТА ЛІКУВАННЯ ХВОРОБ ТКАНИН ПАРОДОНТА У ВАГІТНИХ - Островська, Л.Й. (Світ медицини та біології, 2015)
Рання діагностика стоматологічних захворювань та ефективна їх профілактика під час вагітності, а також правильна тактика лікаря-стоматолога та акушера-гінеколога є визначними факторами підвищення рівня стоматологічного здоров'я у вагітних. Вагомість і значимість індивідуалізованого підходу до профілактично-лікувальних заходів особливо важлива в період вагітності, оскільки їхня ефективність не тільки зумовить високий рівень здоров’я вагітної, в тому числі й стоматологічного, а й профілактує численні патологічні стани й хвороби майбутньої дитини.
Keywords: хвороби пародонта; вагітні жінки; діагностика; лікування