ОСОБЛИВОСТІ БІОЛОГІЧНИХ, ПСИХОСОЦІАЛЬНИХ ТА ВИРОБНИЧИХ ФАКТОРІВ У ПСИХОГЕНЕЗІ ПАТОЛОГІЧНИХ РЕАКЦІЙ І СТАНІВ СЕРЕД ОСІБ ОРГАНІЗОВАНОЇ ПРОМИСЛОВОЇ ПОПУЛЯЦІЇ - Підлубний В. Л., (Світ медицини та біології, 2015)
Описано і проаналізовано результати комплексної оцінки дезадаптації працівників промисловості. Узагальнено біопсихосоціальні акценти в залежності від стажу роботи, виду праці, віку, гендерних особливостей тощо. Представлено акценти ризику виникнення, а також розвитку дезадаптації при наявності соматичних хвороб. На підставі обробки даних запропонований модус психопрофілактики, психотерапевтичного супроводу з метою мінімізації факторів, що порушують адаптацію у організованій промисловій популяції.
Keywords: промислова популяція; психогенез; психічна дезадаптація; фактори ризику; психотерапія; психопрофілактика