МОДЕРНІАЦІЯ ТЕРАПІЇ ХВОРИХ З ЗАХВОРЮВАННЯМИ ШЛУНКОВО-КИШКОВОГО ТРАКТУ ШЛЯХОМ ВИКОРИСТАННЯ МАГНІЄВО-МІНЕРАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ - Хайменова, Г.С.; Янчук, О.А. (Світ медицини та біології, 2015)
Неалкогольна жирова хвороба печінки (НЖХП) — це поліетіологічний дифузний дисметаболічний процес, що триває понад 6 місяців та передбачає жирову дистрофію гепатоцитів із гістіолімфоцитарною інфільтрацією печінкових часточок, гіперплазією перисинусоїдальних зірчастих клітин та фіброзом зі збереженням архітектоніки печінки (E.M. Brunt, 2004). Нашою головною метою постало дослідити ефективність і переносимість препарату «Детоксмаг» ("DETOXMAG") в лікуванні хворих неалкогольною жировою хворобою печінки. За отриманими даними зроблені висновки, що застосування препарату «Детоксмаг» ("DETOXMAG") на основі Бішофіту Полтавського родовища в терапії НАЖХП з підвищеним ліпідним спектром призводить до поліпшення самопочуття пацієнтів, нормалізації біохімічних показників, нормалізує ліпідограму, запобігає прогресуванню хвороби, а все це покращує якість життя пацієнтів.
Keywords: неалкогольна жирова хвороба печінки; патогенетична терапія; Бішофіту Полтавського родовища; магнієво-мінеральний комплекс