ОСОБЛИВОСТІ ТОТАЛЬНИХ, ПОЗДОВЖНІХ РОЗМІРІВ ТІЛА І ШИРИНИ ДИСТАЛЬНИХ ЕПІФІЗІВ ДОВГИХ ТРУБЧАСТИХ КІСТОК КІНЦІВОК У ЗДОРОВИХ ТА ХВОРИХ НА ПІОДЕРМІЇ ЧОЛОВІКІВ ТА ЖІНОК - Чаплик-Чижо, І.О. (Світ медицини та біології, 2015)
У здорових та хворих на піодермії чоловіків та жінок визначено особливості тотальних, поздовжніх розмірів тіла та ширини дистальних епіфізів довгих трубчастих кісток кінцівок. У хворих на піодермії жінок порівняно із здоровими жінками встановлено достовірно більші значення довжини і площі поверхні тіла та ширини дистального епіфіза плеча, передпліччя і стегна. У хворих на піодермії чоловіків порівняно із здоровими досліджуваними аналогічної статі не встановлено жодних достовірних відмінностей значення тотальних, поздовжніх розмірів тіла та ширини дистальних епіфізів довгих трубчастих кісток кінцівок.
Keywords: чоловіки; жінки; піодермія; антропометрія