ОСОБЛИВОСТІ ШИРИНИ БОРОЗЕН ПІВКУЛЬ ГОЛОВНОГО МОЗКУ У ПРАКТИЧНО ЗДОРОВИХ ЮНАКІВ І ДІВЧАТ ПОДІЛЛЯ РІЗНИХ СОМАТОТИПІВ - Шевчук, Ю.Г. (Світ медицини та біології, 2015)
У юнаків і дівчат різних соматотипів визначено особливості комп’ютерно-томографічних параметрів борозен півкуль головного мозку. У дівчат із середнім проміжним соматотипом переважна більшість показників ширини борозен обох півкуль головного мозку достовірно більші порівняно із представницями інших соматотипів. У юнаків ендо-мезоморфів ширина центральної борозни лівої півкулі достовірно більша та має значну тенденцію до більших значень порівняно з юнаками мезоморфного і середнього проміжного соматотипів. Решта параметрів борозен півкуль головного мозку як у юнаків, так і у дівчат різних соматотипів не мали достовірних або тенденцій відмінностей даних показників.
Keywords: юнаки; дівчата; соматотип; борозни головного мозку