ДОСЛІДЖЕННЯ РІВНІВ МЕЛАТОНІНУ В СИРОВАТЦІ КРОВІ У ЩУРІВ-САМЦІВ РІЗНОГО ВІКУ НА ТЛІ ДЕСИНХРОНОЗУ - Гнатюк, В.В. (Світ медицини та біології, 2015)
Мелатонін – гормон, який синтезується практично у всіх живих організмах. В роботі проведено дослідження рівнів мелатоніну в сироватці крові щурів-самців різного віку на тлі десинхронозу. Встановлено, що у щурів-самців різного віку в групах інтактного контролю достовірні відмінності між рівнями мелатоніну відсутні. На тлі десинхронозу відбулося достовірне зниження рівня мелатоніну у всіх вікових групах. Найбільші зниження встановлені в групах віком 9 міс. та 20 міс., що відповідає віку людини 29-30 та 55-56 років.
Keywords: мелатонін; десинхроноз; щури-самці; вік