ПАТОМОРФОЛОГІЧНІ ЗМІНИ СІТКІВКИ ЩУРІВ ПРИ СТРЕПТОЗОТОЦИНОВОМУ ДІАБЕТІ 2 ТИПУ ПІСЛЯ ВВЕДЕННЯ КРІОКОНСЕРВОВАНИХ МЕЗЕНХІМАЛЬНИХ СТОВБУРОВИХ КЛІТИН ПЛАЦЕНТИ - Дьомін, Ю.А.; Дьоміна М. Ю. (Світ медицини та біології, 2015)
В експерименті на моделі стрептозотоцин індукований цукрового діабету 2 типу вивчена морфологія сітківки після використання кріоконсервованих мезенхімальних стовбурових клітин плаценти. Доведена тереапевтіческая ефективність препарату кріоконсервованих мезенхімальних стовбурових клітин плаценти, яка виражалася зниженням набряку і зменшенням деструктивних і апоптичних проявів в сітківці.
Keywords: стрептозотоцинового цукровий діабет; сітківка; кріоконсервовані мезенхімальні стовбурові клітини