ТОРАКАЛЬНА ХІРУРГІЯ, СУЧАСНІСТЬ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ - Шкурупій, О.А. (Світ медицини та біології, 2015)
Органи грудної порожнини у наш час усе частіше стають об’єктами хірургічного втручання. Виконання таких операцій стало можливим порівняно недавно, завдяки стрімкому розвитку торакальної хірургії. У статті проведено огляд та аналіз літературних джерел, присвячених стану торакальної хірургії в Україні та світі, та означено перспективи її подальшого розвитку.
Keywords: грудна порожнина; торакальна хірургія; хірургічна опрація