РІВЕНЬ МАЛОНДІАЛЬДЕГІДА ТА АКТИВНІСТЬ СУПЕРОКСИДДИСМУТАЗИ В РОТОВІЙ РІДИНІ ПАЦІЄНТІВ З ХРОНІЧНИМ ГЕНЕРАЛІЗОВАНИМ ПАРОДОНТИТОМ - Худякова, М.Б. (Світ медицини та біології, 2015)
Дослідження ппроблеми демонструє патогенетичну роль аномальних процесів перекисного окислення ліпідів та антиоксидантного захисту в ротовій рідині в їх зв'язку з клінічної зміни у розвитку хронічного генералізованого пародонтиту I-II ступеня тяжкості. Висока терапевтична ефективність ліпофлавону визначається антиоксидантною, мембранотропною, протизапальною дією.
Keywords: малондіальдегід; перекисне окислення ліпідів; супероксиддисмутази; антиоксидантна активність; хронічний генералізований пародонтит; патогенез; ліпофлавон