МОДЕЛЮВАННЯ МОЖЛИВОСТІ ВИНИКНЕННЯ ПУБЕРТАТНИХ МАТКОВИХ КРОВОТЕЧ У ДІВЧАТ В ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД ОСОБЛИВОСТЕЙ СОНОГРАФІЧНИХ ПАРАМЕТРІВ МАТКИ І ЯЄЧНИКІВ - Чайка, Г.В.; Кучеренко, О.М.; Прокопенко, С.В. (Світ медицини та біології, 2015)
В роботі, на основі особливостей сонографічних параметрів матки і яечників та гормонального фону в різні фази менструального циклу, використовуючи метод покрокового дискримінантного аналізу, у дівчат віком від 14 до 18 років побудовані високоінформативні достовірні моделі можливості виникнення пубертатних маткових кровотеч як в загальній групі, так і у дівчаток 14-15 років та дівчат 16-18 років. Найбільший внесок у дискримінацію, незалежно від вікових груп, найбільш часто вносить товщина ендометрію в фолікулінову фазу циклу.
Keywords: пубертатні маткові кровотечі; сонографія матки і яєчників; гормональний фон; дискримінантні моделі