МОРФОЛОГІЧНІ ЗМІНИ В СЛИННИХ ЗАЛОЗАХ ЩУРІВ ЗА УМОВ ДІЄТ-ІНДУКОВАНОГО ОЖИРІННЯ - Гордієнко, Л.П.; Єрошенко, Г.А.; Непорада, К.С. (Світ медицини та біології, 2015)
В статті наведені результати впливу дієт-індукованого ожиріння на морфологічні зміни в тканинах слинних залоз щурів. За умов дієт-індукованого ожиріння виникають патологічні зміни в тканинах слинних залоз: дистрофічні та некробіотичні зміни епітеліоцитів кінцевих відділів, дистрофічні зміни епітеліоцитів внутрішньочасточкових проток, десквамація епітеліоцитів міжчасточкових проток, посилення колагеногенезу міжчасточкової сполучної тканини, венозна гіперемія.
Keywords: слинні залози; висококалорійна дієта; ожиріння