МОРФОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ БУДОВИ СТІНКИ ЖОВЧНОГО МІХУРА ТВАРИН ЗІ СМІШАНИМ ТИПОМ ХАРЧУВАННЯ - Рябушко, О.Б. (Світ медицини та біології, 2015)
В роботі вивчалися особливості будови стінки жовчного міхура свині у порівняльно-анатомічному аспекті, що зможе допомогти у вирішенні проблеми профілактики виникнення жовчнокам’яної хвороби та ефективного лікування запальних процесів в органах гепатобіліарної системи.Таким чином, структурне різноманіття будови стінки жовчного міхура, без сумнівів, можна пояснити зміною функціональних проявів елементів стінки жовчного міхура.
Keywords: жовчний міхур; міхурова протока; холецистит; жовчно-кам’яна хвороба