ОСОБЛИВОСТІ ДІАГНОСТИКИ, ЛІКУВАННЯ І РЕАБІЛІТАЦІЇ ВТОРИННИХ ДЕФОРМАЦІЙ ЗУБОЩЕЛЕПОВОЇ СИСТЕМИ - Беляєв, Е.В. (Світ медицини та біології, 2015)
У статті представлені причини раннього видалення зубів у дітей та дорослих. Описано показання до видалення зубів, а також наслідки, які виникають внаслідок втрати тимчасових та постійних зубів. Проаналізовано результати вітчизняних та закордонних епідеміологічних обстежень на предмет зубощелепних аномалій та деформацій, окреслено напрямки лікування і реабілітації даної патології. Окремо виділено роботи, що базуються на антропологічному підході до дослідження вторинних деформацій зубощелепової системи.
Keywords: вторинні зубощелепні деформації; діагностика; лікування; антропологічні особливості