КЛІНІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ РІЗНИХ МЕТОДІВ ГЕРНІОПЛАСТИКИ ПАХОВОЇ ГРИЖІ - Гусейнова Г. Т., G.T.; Джамалов Ф. Г.,; Ахундов І. Т.,; Гусейнов Ш. Г., (Світ медицини та біології, 2015)
Показано, що застосування ненатяжной аллоплас-тического методу пластики задньої стінки пахового каналу проленовой сіткою по IL Lichtenstein володіє цілим рядом переваг в порівнянні з традиційними натяжними аутоплас-тических. При цьому зазначено, що "ненатяжной", безшовна пластика пахового каналу за методикою Trabucco, у свою чергу, сприяє швидшому одужанню, клінічної реабілітації та зниженню частоти рецидивів у віддалені терміни, у порівнянні з герніоаллопластікой по IL Lichtenstein.
Keywords: пахові грижі; пластика пахового каналу; методика Trabucco; герніоаллопластікой по IL Lichtenstein