СТРАТЕГІЯ ЦІЛІСНОГО ПІДХОДУ У ВЕДЕННІ СОМАТИЧНОГО ПАЦІЄНТА З ТРИВОГОЮ ТА ДЕПРЕСІЄЮ - Корнацький, В.М.; Мороз, Д.М. (Світ медицини та біології, 2015)
Мультиморбідний пацієнт на сьогодні є найбільш складною та важливою проблемою системи охорони здоров’я, особливо в умовах хронічного стресу, що є передумовою порушень психічного здоров’я. При веденні соматичного хворого недооцінюється психологічна складова, як можлива причина незадовільного стану здоров’я, відсутня модель інтегрованої медико-психологічної допомоги населенню.
Keywords: психічні порушення; пацієнт; тривога; депресія; лікування