ФЕНОГЕНЕТИЧНІ АСПЕКТИ ДЕРМАТОГЛІФІЧНИХ ЗМІН ПРИ АТОПІЧНОМУ ДЕРМАТИТІ - Черкасов, В.Г.; Гунас, І.В.; Гара, А.В. (Світ медицини та біології, 2015)
Встановлені виражені відмінності ознак дерматогліфіки 12-17-річних дівчаток, хворих на атопічний дерматит легкого та середнього ступеня важкості порівняно зі здоровими мешканками Подільського регіону України відповідного віку, які маркують схильність до розвитку даного захворювання і виявляються відхиленнями в частотах простих, рідкісних і складних пальцевих візерунків, долонних візерунків, різних форм вісьових трирадіусів, а також в довжині відрізка a-d, гребінцевих рахунках а-b і bc та відхиленнями значень окремих долонних кутів.
Keywords: атопічний дерматит; ступінь важкості захворювання; дівчатка; дерматогліфіка