КІЛЬКІСНИЙ УЛЬТРАСТРУКТУРНИЙ АНАЛІЗ ЗМІН СЕКРЕТОРНОГО АПАРАТУ ПЕРЕДСЕРДНИХ КАРДІОМІОЦИТІВ ЩУРІВ ЗА УМОВ ВПЛИВУ ХРОНІЧНОЇ ПРЕНАТАЛЬНОЇ ГІПОКСІЇ НА ЕТАПАХ ОНТОГЕНЕЗУ - Шевченко К. М. (Світ медицини та біології, 2015)
В роботі проведений ультраструктурних аналіз секреторного апарату передсердних кардіоміоцитів щурів на етапах онтогенезу під впливом хронічної пренатальної гіпоксії. У ході дослідження встановлено, що хронічна гіпоксія стимулює секрецію передсердного натрійуретичного пептиду від 16-ї до 18-ї доби пренатального періоду розвитку.
Keywords: щури; передсердні кардіоміоцити; секреторні гранули; внутрішньоутроб-на гіпоксія; кардіогенез