ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ УЧБОВОГО ПРОЦЕСУ З ХІРУРГІЧНОЇ СТОМАТОЛОГІЇ В УМОВАХ ВПРОВАДЖЕННЯ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ КРЕДИТНО-МОДУЛЬНОЇ СИСТЕМИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «СТОМАТОЛОГІЯ» - Бурега Ю. О., Yu.O. (Світ медицини та біології, 2015)
У зв’язку з впровадженням Болонської системи навчання необхідно оптимізувати існуючу раніше методику викладання хірургічної стоматології для студентів, що навчаються за спеціальністю «стоматологія». Шляхи вирішення цієї проблеми полягають в підвищенні мотивації студентів у процесі навчання через використання зв’язку дисципліни, що вивчається, з практичною діяльністю лікаря-стоматолога, а також формування елементів клінічного мислення, як асоціацію знань з хірургічної стоматології з різноманітними клінічними випадками. Для підвищення зацікавленості студентів пропонується надання можливості отримання з дисципліни за рахунок самостійної учбової роботи та інших видів діяльності студентів. Покращення якості підготовки студентів в умовах Європейської кредитно-модульної системи відповідно до вимог Болонського процесу пропоновано досягти інтеграцією фундаментальних дисциплін з курсом хірургічної стоматології, що допоможе підвищити мотивацію студентів до вивчення предмету. Внаслідок того, що велика частина учбової програми відводиться на самостійне вивчення, виникає необхідність збільшення кількості наочного матеріалу (стоматологічних фантомів, електронних атласів, фотографій, мультимедійного матеріалу). На додаток, у структуру практичних занять необхідно включити клініко-ситуаційні завдання, що направлені не лише на реалізацію підсумкового контролю поточного рівня знань, а також дозволить студентам використовувати отримані базові знання у майбутній практичній діяльності.
Keywords: Болонський процес; Європейська кредитно-модульна система; хірургічна стоматологія; стоматологія