МОТИВАЦІЙНА ГОТОВНІСТЬ СТУДЕНТІВ ПЕРШОГО КУРСУ ДО НАВЧАННЯ У МЕДИЧНОМУ ВУЗІ - Шепітько, В.І.; Єрошенко, Г.А.; Білаш, С.М.; Лисаченко, О.Д.; Вільхова, О.В.; Климач, Т.М. (Світ медицини та біології, 2015)
В статі наведені результати психологічного дослідження, щодо мотивації до навчання, яке проводилося серед студентів першого курсу медичного, стоматологічного факультету ВДНЗ України «Українська медична стоматологічна академія». Встановлено, що провідними мотивами навчальної діяльності студентів є придбання глибоких знань, стати висококваліфікованим фахівцем, отримати диплом, успішно вчитися, складати іспити на «добре» і «відмінно», забезпечити успішність майбутньому професійному діяльності. Найменш значимими мотивами, згідно із дослідженням, з'явилися такі: бути постійно готовий до черговим занять, не запускати предмети навчального циклу, виконувати педагогічні вимоги, бути прикладом однокурсникам, уникнути засудження та покарань погану навчання.
Keywords: мотивація; мотиваційний комплекс особистості; придбання знань