ОПТИМІЗАЦІЯ МЕТОДА ПІДГОТОВКИ КИШКІВНИКА ПРИ ПРОВЕДЕННІ ЛАПАРОСКОПІЧНИХ ОПЕРАЦІЙ У ГІНЕКОЛОГІЧНИХ ХВОРИХ - Громова, А.А.; Нестеренко, Л.А.; Мартиненко, В.Б. (Світ медицини та біології, 2015)
У роботі представлено досвід підготовки кишечника хворим, з гінекологічними захворюваннями, які вимагають оперативного втручання шляхом лапароскопії з використанням поліетиленгліколя, та проведення очисних клізм. Ефективність передопераційної підготовки кишечника, в обох групах хворих, оцінювалася під час операції. Результати клінічних досліджень показали на переваги передопераційної підготовки кишечника із застосуванням препарату що містить поліетиленгліколь.
Keywords: підготовка кишківника; лапароскопія