КОНЦЕПЦІЯ СТУПЕНІВ ВАЖКОСТІ ПЕРЕБІГУ ІХТІОЗУ - Дмитренко, С.В. (Світ медицини та біології, 2015)
В статті представлена концепція ступенів важкості перебігу іхтіозу. Авторами запропонований поділ іхтіозу за легким та важким ступенем. В результаті комплексного клініко-лабораторного обстеження встановлені ознаки характерні для легкого та важкого ступеня перебігу іхтіозу, запропоновані ознаки дозволяють покращити діагностику даного захворювання та визначати оптимальну тактику терапії. Пропонується до застосування комплексна оцінка стану пацієнта.
Keywords: іхтіоз; ступінь важкості; прояви; терапія; критерії діагностика