ОСОБЛИВОСТІ КОРЕЛЯЦІЙ ПОКАЗНИКІВ РЕОВАЗОГРАМИ СТЕГНА І ГОМІЛКИ З АНТРОПОМЕТРИЧНИМИ ПАРАМЕТРАМИ ТІЛА ЗДОРОВИХ ДІВЧАТОК РІЗНИХ СОМАТОТИПІВ - Сергета, І.В.; Височанський, О.В.; Черепаха, О.Л. (Світ медицини та біології, 2015)
У практично здорових дівчаток Поділля різних соматотипів в результаті проведеного аналізу достовірних кореляцій реовазографічних показників стегна і гомілки з антропометричними, соматотипологічними і показниками компонентного складу маси тіла встановлено суттєві відмінності за кількістю, напрямком, відсутністю та наявністю зв’язків. Встановлені відмінності дозволять в подальшому проводити раннє виявлення патології і диференційну діагностику різноманітних захворювань судин нижніх кінцівок у підлітків різних конституціональних типів.
Keywords: реовазографія; кореляції; стегно; гомілка; здорові дівчатка; соматотип