ОСОБЛИВОСТІ ЦИТОЛОГІЧНИХ ЗМІН В ЯЄЧКУ В УМОВАХ БЛОКАДИ КРОВОТОКУ АРТЕРІЄЮ СІМ’ЯВИНОСНОЇ ПРОТОКИ - Лісова, Т.А. (Світ медицини та біології, 2015)
В експерименті на щурах із застосуванням гістологічних, морфометричних і електронномікроскопічних методик досліджено особливості цитологічних змін в яєчку за умов блокади кровотоку артерією сім’явиносної протоки, другої за просвітом артерії, що приймає участь в кровопостачанні яєчка. У 25% звивистих сім’яних трубочок виявлено значні розлади сперматогенезу із вірогідним зменшенням кількості сперматоцитів і сперматид та об’єму ядер інтерстиційних ендокриноцитів.
Keywords: блокада кровотоку артерією сім’явиносної протоки; яєчко; сперматогенез