ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕБІГУ ПРОЦЕСУ ДИФЕРЕНЦІАЦІЇ ЯСЕННОГО ЕПІТЕЛІЮ В ДИНАМІЦІ МЕНСТРУАЛЬНОГО ЦИКЛУ - Гасюк, Н.В.; Єрошенко, Г.А. (Світ медицини та біології, 2015)
В статті приведені результати комплексного цитологічного дослідження перебігу процесу диференціації ясенного епітелію жінок молодого віку, в динаміці менструального циклу. Отримані дані дають можливість стверджувати про наявність циклічного взаємозв’язку процесу диференціації ясенного епітелію із фазою менструального циклу. Про це свідчать стереотипний клітинний склад цитограм піхви та ясен у відповідні фази та кількісні зміни у пізню фолікулінову фазу, які відображають максимальний рівень естрогенової насиченості організму.
Keywords: епітелій; клітинний склад; ядро; цитоплазма