ТРАНСАБДОМІНАЛЬНА УЛЬТРАСОНОГРАФІЯ ПОПЕРЕКОВОГО ВОДДІЛУ ХРЕБТА: МЕТОДОЛОГІЯ, НОРМАЛЬНА АНАТОМІЯ - Пономаренко С. О., (Світ медицини та біології, 2015)
Описана методика проведення трансабдомінального УЗД поперекового відділу хребта, яка має перевагу в можливості стандартизації дослідження шляхом визначення чітких анатомічних орієнтирів, стандартних проекцій і режимів сканування. За даними ультразвукового дослідження визначені нормативні параметри між хребцевих дисків, хребетного каналу, корінцевих каналів, зв’язок шляхом вимірів на рівні між хребцевого диску та кровотоку по епідуральним венам поперекового відділу хребта.
Keywords: ультразвукова діагностика; поперековий відділ хребта; міжхребцевий диск