УЛЬТРАСТРУКТУРНИЙ АНАЛІЗ ЯДЕР ГОЛОВНИХ КЛІТИН СЛИЗОВОЇ ОБОЛОНКИ ШЛУНКА ЩУРІВ ПІСЛЯ СПІЛЬНОГО ВВЕДЕННЯ ЗОЛЕДРОНАТА І ГІДРОКОРТИЗОН АЦЕТАТА - Кондаурова Г. Ю. (Світ медицини та біології, 2015)
Проведено морфометричний аналіз ядер головних клітин слизової оболонки шлунка. Електронно-мікроскопічне дослідження головних клітин в області тіла залоз на 30 добу після введення препаратів виявило переважання функціонально неактивних клітин. В ядрах даних гландулоцитов превалював гетерохроматин, його площа збільшувалася на 23% (p
Keywords: еухроматин; гетерохроматин; апоптоз