СПІВСТАВЛЕННЯ МІКРОСТРУКТУРНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ШАРІВ СІТКІВКИ ЩУРА ТА ЛЮДИНИ В НОРМІ - Пальтов, Е.В.; Матешук-Вацеба, Л.Р.; Кривко, Ю.Я. (Світ медицини та біології, 2015)
У представленій нами роботі була поставлена мета проведення фундаментального вивчення питання, що стосується компонентного співставлення мікроструктурної організації шарів сітківки щура і людини в нормі. Поставлене нами завдання було досягнуто за допомогою використання гістологічної методики візуалізації шарів сітківки. Гістологічні препарати готували за загальноприйнятою методикою з використанням барвників, до яких відносять гематоксилін, еозин та (азан) по методиці Гайденгайна. Отримані дані в майбутньому дасть можливість сформувати морфологічну базу посмертної картини шарів сітківки щура в нормі з елементами топографічного співставлення її шарів з шарами сітківки людини в нормі. Це в майбутньому дасть можливість сформувати морфологічний субстрат норми з подальшою можливістю проведення порівняльної характеристики елементів сітківки щура при впливі на неї різноманітних патологічних станів а також на раніх та піздніх термінах проведеня корекції.
Keywords: мікроструктура; сітківка; шари; щур