ОСОБЛИВОСТІ ГЕНЕТИЧНОГО ПОЛІМОРФІЗМУ АРІЛАМІН N-АЦЕТІЛТРАНСФЕРАЗИ 2 У ХВОРИХ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ ЛЕГЕНЬ В ХАРКІВСЬКОМУ РЕГІОНІ - Лебідь Л. В.; Кірєєв И. В.; Ляшенко О. О. (Світ медицини та біології, 2014)
Для вивчення особливостей генетичного поліморфізму NAT2 у хворих на легеневий туберкульоз у Харківському регіоні досліджено 5 поліморфізмів - C282T, C481T, G590A, A803G и G857A. До групи з 27 хворих-європеоїдів увійшли пацієнти з різним за типом та поширеності туберкульозним процесом, з різною чутливістю до протитуберкульозних препаратів та різною ефективністю лікування. Встановлено, що у досліджуваній групі поліморфізмі C282T, C481T, G590A було представлено тільки гетерозиготами, які не мали взаємозв'язку з клінічними проявами туберкульозу. У всіх пацієнтів з «диким» типом 803АА туберкульоз був поширеним з наявністю бактеріовиділення.
Keywords: туберкульоз; NAT2; генетичний поліморфізм