ДИСКРИМІНАНТНІ МОДЕЛІ СХИЛЬНОСТІ ДО РІВНЯ ЗАХВОРЮВАНЬ ЗУБІВ НА КАРІЄС У СОМАТИЧНО ЗДОРОВИХ ЧОЛОВІКІВ ІЗ РІЗНИХ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ В ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД ОСОБЛИВОСТЕЙ ДЕРМАТОГЛІФІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ - Шінкарук-Диковицька, М.М. (Світ медицини та біології, 2014)
В роботі представлені результати моделювання, за допомогою дискримінантного аналізу, схильності до різних рівнів інтенсивності карієсу зубів у соматично здорових чоловіків із різних етнотериторіальних регіонів України (північного, південного, центрального, західного та східного) в залежності від особливостей показників пальцьової й долонної дерматогліфіки. У чоловіків південного й східного регіонів України розроблені достатньо коректні дискримінантні моделі (відповідно в південному регіоні статистика Уілкса лямбда = 0,078, а в східному – 0,219, р
Keywords: дискримінантні моделі; дерматогліфіка; соматично здорові чоловіки; регіони України