ІНТРАОПЕРАЦІЙНА КОРЕКЦІЯ БІОЕНЕРГЕТИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОКИСЛЮВАЛЬНОГО ГОМЕОСТАЗУ ХВОРИХ НА РАК ГРУДНОЇ ЗАЛОЗИ - Шульга, М.В. (Світ медицини та біології, 2014)
Аналіз ефективності удосконаленої інтраопераційної інтенсивної терапії виявив, що інтраопераційна антиоксидантна протекція окислювального гомеостазу при хірургічних втручаннях у вигляді квадрантектомії грудної залози з лімфодисекцією дозволяє контролювати та впливати на механізми гліколізу (зростання активності анаеробного окислення та його зменшення у циклі Кребса), тоді як підтримання на необхідному рівні вмісту аденілових нуклеотидів можливе лише за умов інтраопераційної антиоксидантної протекції.
Keywords: інтраопераційна інтенсивна терапія; окислювальний гомеостаз; рак грудної залози