МОНІТОРИНГ ЗАБРУДНЕННЯ ОБ'ЄКТІВ ЗОВНІШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ЯЙЦЯМИ ТОКСОКАР В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ - Замазій Т. М., (Світ медицини та біології, 2014)
Представлені результати санітарно-паразитологічного моніторингу ґрунту щодо забрудненості яйцями токсокар в Харківській області. Дослідження показали, що середній рівень забруднення ґрунту в сільській місцевості мало чим відрізнявся від міської. Найбільш забруднений ґрунт навколо дитячих установ, приватних домоволодінь, де утримують собак і місць масового відпочинку.
Keywords: токсокароз; забрудненість ґрунту; яйця токсокар