ВПЛИВ ОЛІГОЕФІРУ Л - 501 - 2 - 100 НА СТАН ОКСИДАНТНО-АНТИОКСИДАНТНОГО МЕТАБО-ЛІЗМУ ЗА УМОВ ВИКОРИСТАННЯ АНТИРАДИКАЛЬ-НОГО І АНТИПЕРЕКИСНОГО КОМПЛЕКСУ - Багмут І. Ю., I.Yu.; Поліщук Т. В., T.; Жуков В. І., V.; Клименко Н. А., N.A. (Світ медицини та біології, 2014)
У підгострому досліді на 135 білих щурах вивчено дію олігоефіру Л - 501 - 2 - 100 у дозі 1/100 ЛД50 за умов застосування нутрітивного комплексу на стан оксидантно-антиоксидантного метаболізму. Використання нутрітивного антирадикального, антиперекисного комплексу інгібує вільнорадикальні процеси, ПОЛ, активує антиоксидантну систему і підвищує стійкість біологічних мембран до токсичного впливу олігоефіру.
Keywords: ксенобіотик; корекція; нутрітивний антиоксидантний комплекс; щури