ПЛАСТИКА ХОЛЕДОХА КУКСОЮ МІХУРОВОЇ ПРОТОКИ - Дубінін, С.І.; Малік, С.В.; Улановська-Циба, Н.А.; Лавренко, Д.О.; Рябушко, О.Б.; Передерій, Н.О. (Світ медицини та біології, 2014)
В роботі, в умовах експериментального дослідження, запропонована модель пластики загальної жовчовивідної протоки в екстремальних ситуаціях з використанням кукси міхурової протоки з послідуючою гепатикотомією на зовнішньому дренажі. Результати експериментальних досліджень можуть бути запропоновані для використання в клініці.
Keywords: холецистит; пластика дефекту холедоха