РОЛЬ ЛЕКЦІЇ ПРИ ВИКЛАДАННІ ТЕОРЕТИЧНИХ ДИСЦИПЛІН В СИСТЕМІ БОЛОНСЬКОЇ ОСВІТИ - Жураківська, О.Я. (Світ медицини та біології, 2014)
Роль лекції в умовах кредитно-модульної системи освіти полягає в: формуванні зацікавленості студентів до вивчення предмету; створенні «стандарту дисципліни»; встановленні конкретних зв’язків предмету з іншими клінічними і теоретичними дисциплінами; інтерактивному характері навчання на лекції; експрес-контролі ефективності навчання студентів в процесі лекції; систематизації та узагальненні накопичених знань, формуванні на їх основі ідейних поглядів, переконань майбутнього лікаря-фахівця з розвитком пізнавальних і професійних його інтересів. Лекція покликана не тільки формувати у студентів основи знань з певної наукової галузі, а й визначати на¬прями, зміст і характер інших видів навчальних занять (семінарів, практичних і лабораторних робіт) та само¬стійної роботи. Дидактична та виховна роль лекції полягає в тому, щоб дати студентам сучасні, цілісні, взаємозалежні знання, рівень яких визначається цільовою установкою до кожної конкретної теми.
Keywords: лекція; анатомія людини; вищі медичні заклади