МЕХАНІЗМИ ОБСТРУКЦІЇ ВЕРХНІХ ДИХАЛЬНИХ ШЛЯХІВ У ДІТЕЙ ТА ПАТОГЕНЕТИЧНІ ПІДХОДИ ДО ЛІКУВАННЯ - Катілов, О.В.; Бандурка, Н.М.; Дмітриєв, Д.В. (Світ медицини та біології, 2014)
В статті наведені сучасні дані стосовно методів діагностики та лікування обструкції верхніх дихальних шляхів у дітей. Особлива увага приділяється проблемі гострого стенозуючого ларінготрахеїту. Розглядаються механізми вказаної патології, зроблено акцент на патогенетично обгрунтованих способах лікування.
Keywords: обструкція верхніх дихальних шляхів; гострий стенозуючий ларінготрахеїт; захворювання дітей раннього віку