КОНТАМІНАЦІЯ M. TUBERCULOSIS У ВНУТРІШНЬО ТА ПОЗАЛІКАРНЯНИХ УМОВАХ - Рогожин, А.В. (Світ медицини та біології, 2014)
У представленому огляді літератури відображено основні профілактичні міри, які направлені на запобігання розповсюдження туберкульозу, зокрема як нозокоміальної інфекції, особливості існування мікобактерій туберкульозу поза організму, в різноманітних умовах зовнішнього середовища та під дією дезінфікуючих засобів, а також роль молекулярно-генетичних методів у сучасній епідеміології туберкульозу.
Keywords: туберкульоз; M. Tuberculosis; інфекція