ЖИТТЄВИЙ ТА ТВОРЧИЙ ШЛЯХ ПРОФЕСОРА БРОМБЕРГ Е.Д. - Ждан, В.М.; Шепітько, В.І.; Чайковський, Ю.Б.; Єрьоміна, Н.Ф. (Світ медицини та біології, 2014)
Евеліна Давидівна Бромберг народилася 25 липня 1904 року в сім'ї студента в Германії. В 1910 році сім'я повернулася в Україну. Середню освіту Евеліна Давидівна отримала в жіночій гімназії в м. Луганську, де навчалася до 1919 року, а в 1919-1920 роках в соціально-економічній школі в м. Горлівці.