ОБХВАТНІ РОЗМІРИ ТІЛА У ЗДОРОВИХ ТА ХВОРИХ НА ВУГРОВУ ХВОРОБУ ЮНАКІВ ТА ДІВЧАТ ПОДІЛЛЯ - Маєвський, О.Є.; Макарчук, І.М. (Світ медицини та біології, 2014)
В статті описані відмінності обхватних розмірів тіла між здоровими і хворими на вугрову хворобу юнаками або дівчатами загальних груп і мезоморфного соматотипу. Доведено, що практично всі досліджувані розміри мають більші значення у хворих на вугрову хворобу юнаків і дівчат порівняно із здоровими досліджуваними аналогічної статі. Встановлені гендерні відмінності обхватних розмірів тіла для більшості параметрів – більші розміри у здорових та хворих на вугрову хворобу юнаків.
Keywords: обхватні розміри тіла; соматотип; юнаки; дівчата; вугрова хвороба