СТРУКТУРНА ОРГАНІЗАЦІЯ СТІНКИ ЖОВЧНОГО МІХУРА СІРОЇ ГУСКИ - Дубінін, С.І.; Рябушко, О.Б.; Улановська-Циба, Н.А.; Передерій, Н.О. (Світ медицини та біології, 2014)
В роботі вивчалися особливості будови стінки жовчного міхура сірих гусей у порівняльно-анатомічному аспекті, що зможе допомогти у вирішенні проблеми профілактики виникнення жовчнокам’яної хвороби та ефективного лікування запальних процесів в органах гепатобіліарної системи. Таким чином, структурне різноманіття будови стінки жовчного міхура, без сумнівів, можна пояснити зміною функціональних проявів елементів стінки жовчного міхура.
Keywords: жовчний міхур; міхурова протока; холецистит; жовчно-кам’яна хвороба