ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ТЕРАПІЇ ТОКСИЧНОГО ГЕПАТИТУ ЗБАГАЧЕНОЮ ТРОМБОЦИТАМИ ПЛАЗМОЮ - Холодкова, О.Л.; Горчаг, Д.М.; Перепелюк, М.М.; Топорова, О.К.; Тірон, О.І. (Світ медицини та біології, 2014)
Проведене дослідження ефективності збагаченої тромбоцитами плазми (ЗТП) при токсичному гепатиті в експерименті. Вплив чотирихлористого вуглецю викликає запалення в печінці, підтверджене морфологічно та виміром вмісту цитокінів. Внаслідок цього, триває розростання сполучної тканини на протязі, як мінімум, 6 тижнів. Одночасно у тварин після введення ЗТП виявлялося достовірне збільшення новоутворених судин, зберігалася балкова структура печінкових часточок, а наприкінці спостереження – збільшення кількості двоядерних гепатоцитів та синусоїдних клітин.
Keywords: токсичний гепатит; збагачена тромбоцитами плазма; експеримент