ПРО ВИВЧЕННЯ ТЕМИ «ПОХОДЖЕННЯ ТА ЕВОЛЮЦІЯ ЛЮДИНИ» У НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ - Помогайбо, В.М.; Петрушов, А.В. (Світ медицини та біології, 2014)
Здійснено критичний аналіз підручників та навчальних посібників для загальноосвітніх та вищих навчальних закладів України, Росії та англомовних країн, у яких представлена тема «Походження та еволюція людини». Виявлено, що зміст цієї теми в українських підручниках для середньої школи застарілий, не відповідає сучасним даним антропологічної науки та потребує вдосконалення.
Keywords: антропологія; еволюція людини; підручник; навчальний посібник