ЧАСТОТА ТА КРИТЕРІЇ СТУПЕНЯ ВИРАЗНОСТІ НЕДИФЕРЕНЦІЙОВАНОЇ ДИСПЛАЗІЇ СПОЛУЧНОЇ ТКАНИНИ ПРИ ЛЕЙОМІОМІ МАТКИ У ЖІНОК РЕПРОДУКТИВНОГО ВІКУ - Запорожченко, М.Б. (Світ медицини та біології, 2014)
Обстежено 300 жінок репродуктивного віку на наявність клінічних ознак недиференційованої дисплазії сполучної тканини. Визначали вміст загального оксипроліну та глікозаміногліканів. У середньому ознаки недиференційованої дисплазії сполучної тканини виявлено у 26,3 % жінок з лейоміомою матки. При наявності лейоміоми проліферативного типу концентрація загального оксипроліну досягала 101,9±6,1 мг/д, що було суттєво більше (р
Keywords: недиференційована дисплазія сполучної тканини; оксипролін; глікозаміноглікани; лейоміома матки