ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ ІЗ КЛІНІЧНИМ ФЕНОТИПОМ 2 ТИПУ У ХВОРИХ ІЗ НОРМАЛЬНОЮ МАСОЮ ТІЛА - Парцхаладзе В. І.; Гончарова О. А.; Ільїна І. М. (Світ медицини та біології, 2014)
На підставі вивчення антитіл до ICA та GAD у 126 хворих з початковим діагнозом цукровий діабет 2 типу LADA був виявлен в 16,7%, при чому практично з однаковою частотою у підгрупах з нормальною, надлишковою масою тіла та ожирінням. У хворих з нормальною масою тіла за відсутністю вірогідної різниці відносно віку дебюта діабету та тривалості захворювання LADA характеризувався тенденцією до більшої частоти вираженого підвищення обігу талії та гіпертригліцеридемією, що може свідчити про гетерогенність у них кардіального ризику.
Keywords: цукровий діабет 2 типу; фактори кардіального ризику