АСПЕКТИ ФАРМАКОЛОГІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ НОВОГО ПОХІДНОГО ОКСАМІНОВОЇ КИСЛОТИ - Литвинова, О.М.; Литвинов, В.С. (Світ медицини та біології, 2014)
Вивчено вплив метоксараду на активність протеолітичних ферментів кінінової системи і вміст простагландинів. Встановлено, що метоксарад інгібує процес кініногенезу і, на відміну від ацетилсаліцилової кислоти, попереджає розтрачання компонентів калікреїн-кінінової системи, а також зменшує вміст простагландинів на 62,3% порівняно з експериментальною групою щурів з карагеніновим набряком лапки. Отримані результати дозволяють рекомендувати метоксарад для подальшого вивчення з метою створення на його основі лікарського засобу з протизапальними та аналгетичними властивостями.
Keywords: похідні оксамінової кислоти; протеолітичні ферменти кінінової системи