ЛЕЙКОЦИТАРНА ФОРМУЛА КРОВІ КРОЛІВ, ОПРОМІНЕНИХ ГАМА-ПРОМЕНЯМИ НА ТЛІ ДІЇ ВІТАМІНУ В6 - Костюк, С.С. (Світ медицини та біології, 2014)
Проведене дослідження впливу опромінення рентгенівськими променями кролів на процентний вміст різних форм лейкоцитів периферичної крові при застосуванні піридоксину як радіопротектора. Встановлено, що тотальне опромінення кролів рентгенівськими променями викликало збільшення у лейкоцитарній формулі процента псевдоеозинофілів, особливо паличкоядерних, появу юних і мієлоцитів та зменшення лімфоцитів. У дослідній групі, кролів, яким застосовували піридоксин, ці показники були значно ближчими до норми.
Keywords: кролі; рентгенівське опромінення; лейкоцитарна формула; піридоксин