ІНФОРМОВАНІСТЬ НАСЕЛЕННЯ ПРО ТУБЕРКУЛЬОЗ ТА ВІЛ/СНІД –ОДИН ІЗ ЗАСОБІВ ПРОФІЛАКТИКИ - Вородюхіна, А.К.; Ярешко, А.Г.; Бойко, М.Г.; Гарань, О.В. (Світ медицини та біології, 2014)
З метою визначення ролі інформованості населення в поширеності таких хвороб як туберкульоз та ВІЛ/СНІД, нами в Полтаві та області проведено опитування 2104 респондентів різних за віком, статтю, соціальним станом, місцем проживання, освітою, ставленням до здорового способу життя. Отримані результати свідчать, що переважна більшість респондентів не достатньо інформовані про частоту виникнення туберкульозу, шляхи передачі ВІЛ/СНІДУ та фактори попередження розвитку цих захворювань.
Keywords: туберкульоз; ВІЛ; СНІД. респонденти; профілактика