ВПЛИВ КОМПЛЕКСНОГО ЛІКУВАННЯ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ ФОТОДИНАМОТЕРАПІЇ НА СТАН ТКАНИН ПАРОДОНТА У ХВОРИХ НА ГЕНЕРАЛІЗОВАНИЙ ПАРОДОНТИТ - Личковська, О.Л.; Мельничук, Г.М. (Світ медицини та біології, 2014)
Обстежено 44 хворих на генералізований пародонтит хронічного перебігу початкового, І та ІІ ступеня розвитку, віком від 20 до 44 років, без соматичної патології. У складі комплексної терапії застосували фотодинамотерапію діодним лазером „Granum” та, для порівняння, провели традиційне лікування.Встановлено, що включення фотоактивованої дезінфекції у класичну схему лікування хворих на генералізований пародонтит дає змогу підвищити ефективність лікування при нівеляції побічних ефектів від застосування антисептичних та антибактеріальних засобів.
Keywords: генералізований пародонтит; фотодинамотерапія; діодний лазер; фотосинтетаза