ДЕЯКІ АСПЕКТИ СІМЕЙНОГО ФУНКЦІОНУВАННЯ ТА ЯКОСТІ ЖИТТЯ У ПАЦІЄНТІВ З НЕВРОТИЧНИМИ РОЗЛАДАМИ - Герасименко, Л.О. (Світ медицини та біології, 2014)
Визначено, що показники якості життя є важливим критерієм оцінки терапії та дозволяє оцінити не лише динаміку психопатології в поєднанні з соціальним функціонуванням особистості та розширяє коло діагностичних, терапевтичних психотерапевтичних критеріїв психіатричної практики. За результатами проведеного дослідження визначено, що показники якості життя, як пацієнтів з невротичними розладами так і їх партнерів мають вплив на сімейне функціонування та повинно враховуватися при проведенні діагностичних терапевтичних та психотерапевтичних заходів.
Keywords: невротичні розлади; сімейне функціонування; якість життя